Donnerstag, 9. August 2012

Auf den Geschmack gekommen. I didn't thought it was that tasty.

 About a year ago I tried it once: Coffee with soy-milk. Back then it tasted like paperboard - absolutly not my cup of tea. So I continued using regular milk. Few days ago I gave it another try. Because I was too lazy to go to the basement and get me some milk, I used the soy milk that already had been in my fridge. What happened: it was delicious! Since 4 days I just drank my coffee with sugar and soy milk, although drinking coffee everyday is very unusual for me. I'm glad that my apprehension vegan coffee would be unenjoyable was not confirmed. Sometimes I just need a cup of coffee. Add a blueberry muffin without milk and egg or a slice of wholemeal bread with vegan lard and herbs - perfect.

Yesterday I visited my dad and brought my Xpole home with me. I actually found a place to install it, although I live in an appartment with sloping ceilings directly under the roof. Yay! I'm going to install it later that day.



Vor etwa einem Jahr hab ich es ja schonmal probiert: Filterkaffee mit Sojamilch. Damals schmeckte es wie Pappe - überhaupt nicht meins. Also wieder zurück zur Kuhmilch. Vor ein paar Tagen hab ich es erneut ausprobiert, schlicht deshalb weil ich zu faul war in den Keller zu gehen, die Sojamilch stand schon im Kühlschrank. Und siehe da: lecker! Wirklich. Seit 4 Tagen trinke ich meinen Kaffee mit Zucker und Sojamilch. Und das obwohl ich normalerweise sehr selten Kaffee trinke. Ich bin froh dass damit meine Befürchtung, veganer Kaffee sei ungenießbar, nicht bestätigt wurde. Manchmal brauche ich eben einen Kaffee. Dazu noch ein Heidelbeermuffin ohne Milch und Ei oder ein Kräuterschmalzbrot - perfekt.

Gestern hab ich dann meine XPole von meinem Vater geholt, ich hab tatsächlich einen Platz gefunden wo ich sie in meiner 100% Dachschrägenwohnung aufstellen kann. Yay! Das wird dann heute noch erledigt.



Isidar Mithrim

2 Kommentare:

  1. eventually you will have to give me your muffin recipe. They are delicious!

    AntwortenLöschen
  2. Hi! Nice to have you here!
    Here's the recipe:
    250-300g flour (or 75g flour and 200g semolina)
    2teasp baking soda, some vanilla extract
    100g sugar
    260ml soy milk (or sth similar)
    40ml neutral vegetable oil(I used sunflower oil)
    2tablespoon soy flour + 4tablespoon water (mix that together before adding it to the rest of the dough) (my muffins became a bit rubber-like so you may want to only use 1tablespoon soy flour + 2tablespoon water, it's the first time I replaced the eggs with soy flour)
    200g blueberrys
    Preheat the oven to 180°C. Mix everything together, then add the blueberrys. Fill the dough in a greased baking dish for muffins or use these little paper things (however they are called in english) and bake them for about 30minutes.
    Good luck and tell me how they turned out! :)

    AntwortenLöschen